range-maxillary

“Zonele umede, biodiversitatea și schimbările climatice”, miercuri, la APM Suceava

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Suceava, vor organiza, miercuri, 05 februarie 2020, ora 11.00, la sediul din municipiul Suceava, strada Bistriţei nr. 1A, o masă rotundă cu tema Zonele umede, biodiversitatea și schimbările climatice.

La acţiune sunt invitați reprezentanţi ai unor instituții publice, instituții de învățământ și organizații neguvernamentale care activează în domeniul mediului.

Tema pentru Ziua Mondială a Zonelor Umede – 2 februarie 2020 este “Zonele umede și biodiversitatea”.

“Zonele umede, biodiversitatea și schimbările climatice”, miercuri, la APM Suceava

Tema din acest an este o oportunitate unică de a evidenția biodiversitatea zonelor umede, starea acesteia, și de a desfășura acțiuni care să promoveze conservarea și utilizarea înțeleaptă a acestora în contextul actual al schimbărilor climatice. Zonele umede reprezintă habitatul pentru o mare varietate de specii de plante și animale. Ultimele estimări arată un declin global al biodiversității, iar zonele umede dispar de trei ori mai repede decât pădurile”, a precizat directorul executiv al APM Suceava, Maria Mădălina Nistor.

Zonele umede pot fi vulnerabile la schimbările climatice, fiind afectate de schimbările de temperatură, precipitații, creșterea nivelului mării și evenimentele extreme. Ele pot juca un rol important în atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, prin captarea și stocarea carbonului pentru a reduce gazele cu efect de seră și asigurarea rezistenței la pericole precum inundațiile, intensitatea furtunilor și creșterea nivelului mării.

Instituțiile organizatoare vor prezenta semnificația și importanța zilei de 2 februarie, cât și aspecte privind zonele umede din județul Suceava care sunt arii naturale protejate.

Invitații instituțiilor de învățământ și ai ONG-urilor vor prezenta proiecte derulate în domeniul protecției mediului pe componenta educație ecologică, dezvoltare durabilă, schimbări climatice.

Organizatorii își propun să conștientizeze publicul despre cauzele și consecințele modificărilor climatice ireversibile. Mesajul transmis este acela de a proteja zonele umede, deoarece aceste suprafețe, aparent neînsemnate, au un rol deosebit de important în menținerea biodiversității și atenuarea efectelor schimbărilor climatice.

Imagini
“Zonele umede, biodiversitatea și schimbările climatice”, miercuri, la APM Suceava
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere