Ziua mondială a râsului
Ziua Mondială a Râsului are loc, anual, în prima duminică a lunii mai. Anul acesta, ziua este marcată pe 7 mai.
Râsul este cea mai puternică emoţie pe care o pot simţi oamenii, ce și deţine proprietăţi vindecătoare.
Râsul este remediul perfect şi se numără printre ingredientele necesare unei vieţi sănătoase.
Râsul poate schimba starea de spirit a oricui.
Prima oară, aceasta a fost sărbătorită pe 10 ianuarie, în 1998, în Mumbai, India, fiind stabilită de către doctorul Madan Kataria, fondatorul mişcării Laughter Yoga/ Yoga Râsului.
Acum, Ziua mondială a râsului este sărbătorită în întreaga lume, cu scopul de a promova pacea, frăţia şi prietenia între toţi oamenii planetei.
Terapia prin râs - beneficii
Numeroase beneficii ale manifestării veseliei au fost descoperite de cercetători şi medici. Potrivit acestora, râsul stimulează producţia de hormoni ai stării de alertă, numiti catecolamine, care declanşează secreţia de endorfine. Acestea din urmă induc o stare profunda de relaxare şi bunăstare emoţionala, având şi un efect natural de anesteziere a durerilor.
Reducerea nivelului de hormoni ai stresului în organism, întârirea sistemului imunitar, relaxarea musculară, ameliorarea durerilor, scăderea tensiunii arteriale, prevenirea şi controlul bolilor vasculare, prevenirea şi tratarea depresiei se numără printre beneficiile de care ne bucurăm după o porție sănătoasă de râs!