Oliver Mark, fotograful vedetelor, întâlnire cu publicul, la Muzeul de Istorie
Joi 26 octombrie 2017, începând cu ora 17,30, la Muzeul de Istorie va avea loc o întâlnire a lui Oliver Mark cu publicul interesat de fotografie .
Implementarea proiectului Să ne cunoaștem muzeele - schimb de experiență și bune practici finanțat din Fondul pentru Relații Bilaterale la nivel național Apelul III, Programul RO01 - Asistență Tehnică și Fondul Bilateral la Nivel Național – Măsura II: ARII PRIORITARE – Cooperare Culturală, fonduri ale Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European şi ale Mecanismului Financiar Norvegian, 2009-2014, a dus la întărirea cooperării bilaterale între Muzeul Bucovinei și Muzeul Național Liechtenstein şi la consolidarea relațiilor de colaborare între specialiștii acestora.
În prezentul proiect expozițional propus, Muzeul Bucovinei şi Muzeul Național Liechtenstein au intenția de a continua parteneriatul şi de a colabora pentru realizarea de activități expoziționale comune și de schimburi expoziționale cu piese reprezentative pentru colecțiile celor două muzee.
Ca urmare a acestei colaborări, în perioada 11 septembrie – 30 noiembrie 2017, la Muzeul de Istorie Suceava, în Sala de expoziții temporare POD, poate fi vizitată expoziția de fotografie Oliver Mark - Celebrități.
Această expoziție reprezintă prima prezență a celebrului fotograf în România și va sta la Suceava până pe 28 octombrie.
Sunt expuse 64 de lucrări în diverse formate 100/80cm, 60/50cm, 40/30cm, 23/16cm.
Oliver Mark (născut la 20 februarie 1963 în Gelsenkirchen) este un fotograf german cunoscut pentru portretele sale de figuri internaționale.
Și-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de nouă ani, când a câștigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München.A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg.
Din 1991 lucrează ca fotograf independent, inițial în Offenburg. Din 2001 locuiește la Berlin, unde a participat și la seminariile Katharinei Sieverding, la UDK Berlin, cunoscută pentru fotografiile sale de format mare.În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra.
Din anii 1990 a fotografiat personaje cunoscute, devenind faimos cu portretele lui Anthony Hopkins și Jerry Lewis, apoiAngela Merkel, Papa Benedict al XVI-lea,Joachim Gauck, dar și vedete precum Ben Kingsley,Cate BlanchettșiTom Hanks.În galeria personalităților fotografiate intră artiști și fotografi celebri, arhitecți, actori, coregrafi, manageri, politicieni, autori și publiciști, colecționari, oameni din cultură, vedete sportive, avocați, ambasadori, designeri, vedete TV, coregrafi, familii nobiliare, oameni de știință, cosmonauți, lideri religioși etc.
A lucrat pentru revistele Architectural Digest, Rolling Stone, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitungsmagazin,Stern, Time, Vanity Fair, Vogue și Die Zeit.
În 2014, Oliver Mark a realizat propria sa revistă cu numele "Oliver - Nutter Artist Fotograf"(Adevărul despre Oliver Mark).
Expoziții (selectiv):
-
NATURA MORTA, LIECHTENSTEINISCHES LANDESMUSEUM IN VADUZ 2016-2017
-
NATURA MORTA, GEMÄLDEGALERIE DER AKADEMIE DER BILDENDEN KÜNSTE WIEN, 2017
-
IN SZENE GESETZT. AUS PORTRÄTS WERDEN KLEIDER,LINDENAU-MUSEUM ALTENBURG, 2015-2016
-
OLIVER MARK. AUS DEN TRÜMMERN KRIECHT DAS LEBEN, KUNSTSAMMLUNG CHEMNITZ 2014
-
OLIVER MARK. AUSSENSEITER UND EINGEWEIHTER, PAVLOV´S DOG, BERLIN 2013
-
OLIVER MARK’S BLICK AUF LIECHTENSTEINS STAATSFEIERTAG DEN 15. AUGUST 2012, LIECHTENSTEINISCHES LANDESMUSEUM, VADUZ, 2013
-
OLIVER MARK - PORTRAITS, NEUER PFAFFENHOFENER KUNSTVEREIN, ILM, 2011
-
7 ARTIST AND 1 NUDE, GALERIE GLORIA BERLIN, 2011
-
BERLIN NOW, CAMERA WORK BERLIN, 2009
-
DIE ZEIT, ICH HABE EINEN TRAUM, GOETHE-INSTITUT, PARIS, 2008
-
PORTRAITS & STILLS, ANNA AUGSTEIN FINE ARTS, BERLIN, 2006
-
PORTRAITS, MUSEEN DE LA PHOTOGRAPHIE, MOUGINS/FRANCE, 2002/2003
-
PHOTOGRAPHIEN OLIVER MARK, GALERIE IMAGO FOTOKUNST, BERLIN, 2001
-
PORTRAITS UND MEMORABILIEN, GALERIE GRAUWERT HAMBURG, 2000
-
OLIVER MARK - PORTRAITS, 48 GALERIE SAARBRÜCKEN, 1999