Luminile se sting în această seară la Ora Pământului
Evenimentul Ora Pământului ("Earth Hour"), marcat în acest an la data de 24 martie, în intervalul 20,30 - 21,30, reprezintă cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istoria omenirii.
În România, Ora Pământului este marcată din 2009, continuând tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic.
Anul acesta, la împlinirea a 11 ani de la debutul "Orei Pământului", peste 6.500 de oraşe vor lua parte la această acţiune.
Evenimentul "Ora Pământului" a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, la Sydney, în Australia, când 2 milioane de oameni şi 2.100 de companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.
În anul 2008, "Ora Pământului" a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.
În 2009 şi 2010 campania globală a evoluat, implicând aproape un miliard de oameni din peste 4.000 de oraşe din întreaga lume.
Din 2011, "Ora Pământului" a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.
Ora Pământului va fi marcată şi prin cântec. Corurile din Bucureşti şi din ţară, reunite în Programul Naţional Cantus Mundi, se alătură demersului internaţional. Astfel, timp de o oră, toţi cei implicaţi în cea mai importantă mişcare corală pentru copii din România vor stinge lumina şi vor cânta în cor pentru Pământ şi energia sa.
Concertele au loc simultan în peste 27 de judeţe.
Administraţia Prezidenţială și Guvernul se alătură, pentru al patrulea an consecutiv, campaniei "Earth Hour" - Ora Pământului.