range-maxillary

Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură

Muzeul Bucovinei – Serviciul Cetatea de Scaun şi Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare, desfășoară, în perioada 27- 30 martie 2018, activităţile proiectului educațional Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură.

Pe baza informațiilor primite de la specialiștii muzeului, referitoare la istoria Cetății de Scaun şi a perioadei medievale, elevii participanți vor avea posibilitatea să realizeze machete ale Cetății de Scaun a Sucevei, să le personalizeze, să amplaseze în interiorul și în exteriorul acestora oșteni moldoveni dotați cu diferite arme specifice perioadei medievale, personaje medievale, toate componentele fiind realizate din hârtie cartonată.

De asemenea, în cadrul atelierului educațional vor fi prezentate noțiuni legate de evoluția bijuteriilor în perioada medievală, urmând ca elevii participanți să realizeze diverse bijuterii din pastă de modelat - fimo (șiraguri de mărgele, pandantive, cercei etc.) care ulterior vor fi colorate şi decorate.

Scopul atelierului educațional este familiarizarea copiilor cu noțiuni legate de perioada medievală a Cetăţii de Scaun, aspecte din perioadele de luptă dar şi din perioadele de tihnă ale acesteia. Prin joc şi interacţiune, copiii vor afla date inedite despre arhitectura Cetății de Scaun a Sucevei, vor învăța despre ostaşii şi armele folosite în lupte în perioada medievală, vor asculta poveşti despre viaţa de zi cu zi a cetăţii.

Cei doritori să participe la atelierele educaţionale organizate de Muzeul Bucovinei la Cetatea de Scaun, pot afla informaţii sau se pot programa la telefoanele: 0771592249 (Serviciul Cetatea de Scaun) sau 0230/216439, interior 116 (Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare).

Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură

Imagini
Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower